NÖVEKEDÉS❣️

"💞Úgy ugrándoztok majd, mint a hizlalóból kiszabadult borjak."(Mal 3,20.)

Amikor kisüt a nap, a betegek elhagyják szobáikat és kimennek friss levegőt szívni. 
Amikor a napsütés elhozza a tavaszt és a nyarat, a jószág elhagyja istállóját és magasabban fekvő havasi legelőket keres. Így van ez velünk is. Amikor élő hitben közösségünk lesz az Úrral, mi is elhagyjuk a kétségbeesés sötét mélységeit és kimegyünk a szent bizalom tágas mezőire. 
Felmászunk az öröm hegyeire, és ott friss mennyei táplálékot találunk, nem olyant, mint a testi emberek földi ”száraztakarmánya”.

”Kiszabadulni” és ”örömmel ugrándozni”: ez kettős ígéret. Én lelkem, vágyakozzál mindkét áldás után! Miért maradnál rabságban? Kelj fel és járj-kelj szabadon! Jézus Krisztus azt mondta, hogy az ő juhai bejárnak és kijárnak, és legelőt találnak. Indulj hát, és táplálkozz a határtalan szeretet dús legelőin!

Miért maradnál kisded a kegyelemben? Növekedjél! A fiatal borjak gyorsan nőnek, ha gondosan táplálják őket. Hogyne növekedne a te hited is, aki Megváltód kitűnő gondoskodásában részesülsz. Növekedj hát a kegyelemben, és Urad és Megváltód ismeretében! 
Ne maradj szűkös viszonyok között a hit dolgában, sem pedig satnyán! 
Hiszen már fölragyogott az igazság napja számodra is. 
Felelj sugarai hívó szavára, ahogy a fák is rügyezni kezdenek a napsugár hatására! 
Nyisd meg szívedet, ”növekedjél fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus” (Ef 4,15).


SOHA NE ESS KÉTSÉGBE❣️

"💞..fölragyog majd az igazság napja számotokra, akik nevemet félitek, és sugarai gyógyulást hoznak."- (Mal 3,20.)

Ez a prófécia részben már beteljesedett dicsőséges Urunk első eljövetelekor, egészen második eljövetelekor fog beteljesedni, de mint ígéret valóra válhat a mindennapjainkban is. 
Sötét az eged, kedves olvasóm? Még az éjszaka feketesége is sűrűsödik körülötted? 
Ne ess ezért kétségbe; hiszen felkél újra a nap! 
Amikor az éjszaka a legsötétebb, akkor van legközelebb a hajnal. ”Az éjszaka elmúlik, a nappal pedig már egészen közel van” (Róma 13,12).

A fölkelő nap nem a közönséges nap lesz, hanem ”az igazság napja”, amelynek minden sugara szentség. Azért jön, hogy megvidámítson minket, igazság és irgalom útján jön, de még szabadításunk érdekében sem törli el a törvény érvényét. Jézus Krisztus kijelenti Isten szentségét és szeretetét. 
Ha tehát eljön szabadulásunk, az valóságos lesz, mert igazság szerint való.

Csak egy dologban kell megvizsgálnunk magunkat: Féljük-e valóban az Úr nevét? 
Tiszteljük-e az élő Istent, és az Ő útján járunk-e? 
Ha ez így van, akkor az éjszaka már nem tart soká a számunkra, és ha elérkezik a reggel, lelkünk minden betegsége és szomorúsága egyszer s mindenkorra elmúlik; fény, meleg, öröm és tiszta látás lesz a részünk, és ezt lelki betegségünkből és nyomorúságunkból való gyógyulás követi majd. 
Felragyogott már nekünk Krisztus napvilága? 
Akkor üljünk ki fényére! Elrejtette arcát előlünk? Akkor várjuk, amíg felragyog a számunkra! 
Mert amilyen bizonyos a napkelte, olyan biztos az is, hogy ”fel fog ragyogni azoknak, akik nevét félik”.