A KIRÁLYI ÚT❣️

"... csak az Úr népe járhat rajta, bolondok nem tévednek rá" (Ézs 35,8)

A megszentelõdés útja olyan egyenes és világos, hogy még a legegyszerûbb elme sem tévedhet el rajta, ha állhatatosan követi. A világ bölcsei furfangosak és köpönyegforgatók, mégis óriási baklövéseket követnek el, és többnyire elvétik céljukat. 
A világ bölcsessége valami nagyon szegényes és rövidlátó dolog, ha az ember ezt követi, bizony sötét hegyeken kell átmennie. 
A kegyelem által megvilágosított ember nem tud jobbat, minthogy az Úr parancsait teljesítse; ez megtartja õt a királyi úton és a Király védelme alatt.

Soha ne próbáld magadat csalárd módon kimenteni valamely nehéz helyzetbõl. 
Maradja keskeny úton, az igazság és õszinteség útján, és meglátod, ez vezet számodra a lehetõ legjobb megoldáshoz. Életünkben ne legyenek vargabetûk, se ügyes kibúvók. 
Legyünk igazak, és ne tartsunk semmitõl. Kövessük mindenben Krisztust, és ne féljünk ennek következményeitõl. 

Mert ha valami nagy bajt el tudnánk kerülni, de csak csalárd úton, akkor azzal, hogy megpróbálkoztunk a hamissággal, sokkal nagyobb bajt hoznánk magunkra, mint amekkora a baj, ami elõl menekültünk. 
Számunkra mindig Isten útja a legjobb. Ezt kövesd, mégha az emberek bolondnak is tartanak érte, mert így leszel igazán bölcs!

Uram, vezesd szolgádat az egyenes úton és õrizd meg az ellenségtõl!